Sportcomplex

Het sportcomplex Schuttersveld wordt beheerd door de S.E.O.S.S.

overzichtsfoto.jpg

Het sportcentrum Schuttersveld is met 1,6 hectare het grootste sportcomplex van de stad Sneek. Na het verdwijnen van sportpark Noorderhoek besloot de gemeente een heel nieuw multifunctioneel sportcentrum aan te leggen op de lokatie aan de noordelijke rondweg. Op 16 augustus 2004 werd begonnen met de aanleg van het park, dat eind 2006 werd opgeleverd. Op 1 juni 2007 is het park officieel in gebruik genomen door de gemeente Sneek, gezamenlijk met de sportverenigingen die het complex 'bewonen'. 

Schuttersveld is een multifunctioneel sportcentrum dat onderdak biedt aan tal van verschillende sporten, zowel binnen als buiten. Naast voetbal, korfbal, atletiek, honkbal en kaatsen heeft het complex ook een 300 meter lange skeelerbaan en een 1500 meter lange wielerbaan, die ook voor de atletiek wordt gebruikt. De sporthal is bij uitstek geschikt voor sporten als volleybal, badminton en gymnastiek. Daarnaast is er in de hal ook een klimwand aanwezig.

Behalve de sportverenigingen die gebruik maken van het sportcentrum Schuttersveld is het complex ook heel geschikt voor het houden van sportdagen voor bedrijven, instellingen en gemeenten. Die kunnen daartoe naast het gebruik van de accommodatie ook beschikken over de diensten van de sportkantine. Voor reserveringen van sportcentrum Schuttersveld moet contact worden opgenomen met S.E.O.S.S., de beheerder van het complex.   

Het uitgebreide sportcomplex is gelegen aan de noordelijke rondweg van Sneek. Daardoor is het sportcentrum Schuttersveld erg goed bereikbaar en dankzij de ruime parkeergelegenheid is een bezoek met de auto geen enkel probleem.